Mauri Visuri

Mauri Visuri on työskennellyt Teknoventure Oy:ssä vuodesta 2002 aluksi sijoitusjohtajana ja vuodesta 2005 myös partnerina. Tällä hetkellä Visuri toimii Teknoventure Oy:n toimitusjohtajana ja on yksi yrityksen pääomistajista.

Hänellä on yli kolmen kymmenen vuoden kokemus johtamistehtävistä, yritysten rahoitus- ja tasejärjestelyistä sekä kaivannais- ja metalliteollisuuden eri osa-alueista. Hän on johtanut yrityskauppoihin ja -fuusioihin sekä pääomanhankintaan liittyviä toimia. Hän on toiminut toimitusjohtajana neljässä yrityksessä ja hallitusammattilaisena listatuissa sekä listaamattomissa yrityksissä. Hän on myös toiminut listatun yhtiön nimitysvaliokunnassa kolme vuotta. Puheenjohtajan roolissa hän on työskennellyt 15:sta yrityksessä ja varsinaisena jäsenenä 10 yrityksessä. Yhtiöistä kolme on ollut ruotsalaisia osakeyhtiöitä ja yhdessä yrityksessä pääomistajana on ollut venäläinen merkittävä raaka-ainepuolen toimija. Kaivannaisalaan liittyen hän on toiminut hallituksen puheenjohtajana muun muassa Kalvinit Oy:ssä (myöhemmin Endomines AB) ja Sotkamo Silver AB:ssa (listattu yritys) sekä nyttemmin hallituksen puheenjohtajana Arctic Drilling Company Oy Ltd:ssä ja Teknoventure Oy:ssä.

Visuri aloitti työuransa 1976 Otanmäki Oy:n vanadiinikaivoksella, jonka jälkeen hän on työskennellyt muun muassa Gränges Aluminium AB:ssa, Wärtsilä Diesel Oy:ssä, Kemira Oy:ssä, Siilinjärven kaivoksella, Oy Sisu-Auto Ab:ssa, Oulun Autokuljetus Oy:ssä sekä Höyrytys Oy Wapor Works:ssä ennen tuloaan Teknoventure Oy:seen. Visuri on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri (Vaasan kauppakorkeakoulu) ja konetekniikan insinööri (Vaasan teknillinen opisto).

Visuri on, muun muassa, Directors´ Institute Finlandin (DIF), Vuorimiesyhdistyksen ja Helsingin pörssiklubin jäsen.