Timo Lindborg

Timo Lindborg on yksi Massi Gold Settlements -yrityksen perustajista ja toimitusjohtaja sekä Arkkitehti- ja ympäristösuunnittelu Hentilä & Lindborg Oy:n toimitusjohtaja. Hän on yksi Endomines AB (publ) ja myös Sotkamo Silver AB (publ) perustajayrittäjistä ja toimitusjohtaja vuosina 1997-2019. Sotkamo Silverin Hopeakaivos aloitti tuotannon huhtikuussa 2019 ja Endominesin Pampalon kultakaivos 2010.

Timo Lindborg on käynnistänyt toimintansa aikana yhdeksän yritystä Suomessa ja Ruotsissa. Näistä yrityksistä hän on vienyt Sotkamo Silverin ja Endominesin yhdessä Kalvinitin kanssa Ruotsin pörsseihin. Yritykset myös rinnakkaislistattiin Helsinki Nasdaq -pörssin päälistalle. Lindborg on koonnut yrittäjänä ja/tai hallituksen jäsenenä yli 220 miljoonaa euroa pääomana, valtion investointitukina ja lainoina kaivosteollisuuden alkaviin Pohjoismaisiin kehitys- ja kaivoshankkeisiin.

Timo Lindborgilla on kaivannaisalan yrittäjyyden dosentin arvo Oulun yliopistossa, jossa hän on suorittanut teollisuustalouden tohtorin ja rakennustekniikan diplomi-insinöörin tutkinnot. Hän on myös opiskellut geologiksi Uppsalan yliopistossa. Timo Lindborg on toiminut kaivannaisalan yrittäjyyden professorina Oulun yliopistossa ja Luulajan teknillisessä yliopistossa vuosina 2010-2013.